MeesterMichael.nl > Digibord > Thema > Winter

thema

Schooltv Beeldbank tip

Heel veel winterfilmpjes

thema

Sneeuwradar

Komt er sneeuw aan?

thema

Vogels in mijn tuin

U kunt van 's ochtends vroeg totdat het donker wordt genieten van de vogels in onze tuin.

thema

Alles over schaatsen bij SchoolTV Beeldbank

Schaatsen met Flip de beer, hoe worden schaatsen gemaakt, enz

thema

Het Klokhuis over sneeuw

Wat is sneeuw en hoe ontstaat het? Dolores gaat met een sneeuwkanon aan de slag en ontdekt dat er drie soorten zijn: natte sneeuw, plaksneeuw en poedersneeuw. Welke is het beste voor een sneeuwpop?

thema

Openhaard

Gezellig tijdens het voorlezen

thema

Voorbereiden op de winter met Wolfram

Het is bijna winter. Wat doen de dieren om zich voor te bereiden? Een wintervoorraad aanleggen een winterslaap houden of naar een warmer land gaan. En wat doet Wolfram in de winter?

thema

Trekvogels

Vogels overwinteren bij ons Iedere winteren komen duizenden vogels van verre landen naar Nederland toe, zoals de koolgans. Deze vogels vliegt duizenden kilometers van Noord-Rusland naar ons land toe. Maar waarom vliegen ze eigenlijk hierheen?

thema

Een sneeuwman met een plan

Prentenboek uit Koekeloere. Een winters prentenboek op rijm over vriendschap.

thema

Gladheid bestrijden

Strooiwagens in actie. Als het in Nederland kouder wordt, komen de strooiwagens in actie. Duizenden kilo's zout zorgen ervoor dat de wegen begaanbaar blijven.

thema

Winterweer

Liedje uit Hoelahoep. Hoela en Hoep zingen over het winterweer.

thema

Sneeuwman

Liedje uit Hoelahoep. Hoela en Hoep zingen over de sneeuwman.

thema

Brr..koud!

Naar de schaatsbaan. Kinderen gaan schaatsen op een schaatsbaan. Ze gebruiken handige krukjes zodat ze niet vallen. Gelukkig hebben ze lekkere warme kleren aan!

thema

Winterbos

Op pad met Flip de beer. Flip gaat met 2 kinderen het bos in. Ze bekijken hoe het bos er in de winter uitziet ze vinden eikels en kastanjes.

thema

Experimenteren met ijs

Met Flip de beer. Kinderen en Flip experimenteren met ijs. Welke vorm kan het hebben? Wat gebeurt ermee als het warmer wordt? Hoe lang duurt het voordat iets smelt, voelt ijs koud of warm aan?

thema

Het sneeuwt buiten

Kom, dan maken we een sneeuwpop Als het sneeuwt willen de kinderen naar buiten. Buiten kunnen ze een sneeuwpop maken. Als de sneeuwpop af is mist hij nog een neus en ogen. Dus moeten de kinderen op zoek.

thema

Het Klokhuis ijskristal

Filmpje van Klokhuis. In het Thialf-stadion maken ze van Fries slootwater 'kampioensijs'. IJskristallen spelen daarbij een belangrijke rol. Wat is het geheim van de ijsmeester in Heerenveen?

thema

Het Klokhuis Winterslaap

Dolores legt uit waarom sommige dieren winterslaap houden. Daarvoor gaat ze onder andere naar de egelopvang in Naarden en naar de Universiteit van Groningen, daar doen ze onderzoek naar winterslaap.

thema

Sneeuwman op zoek naar kerst

Digitaal prentenboek