MeesterMichael.nl > Leerkracht > BB > Aardrijkskunde

topo

Mijn topo

Hier kun je zelf een topoles samenstellen. Maar ook kant-en-klare topolessen kun je gebruiken

Geschiedenis

PowerPoints Wijzer door de wereld

Bij methodes Wijzer door de wereld heeft Marion Koemans voor groep 7 en 8, voor alle lessen een Powerpoint gemaakt met plaatjes, filmpjes, animaties, enz. en een bijbehorend Word document met daarin de leestekst.

werken met google earth

Werken met Google Earth

Wat zijn de mogelijkheden zijn van Google Earth in het onderwijs?

Europese landen

Europese landen

Hier vindt u algemene informatie, feiten en cijfers over alle Europese landen die nu lid zijn van de EU. Het gaat over de politiek, geschiedenis, economie en geografie van het land, maar ook over typisch eten.

Samenvattingen wat je van beren leren kan

Samenvattingen (Wat je van beren leren kan)

Samenvattingen van alle hoofdstukken uit de methode ' Wijzer door de wereld'. Voor groep 5 t/m 8

rekenen

Lessen van Lisa

Deze juf is geen juf die standaard methodelesjes afdraait, maar iemand die gaat voor inspirerend onderwijs! Leerlingen uitdagen, gebruik van ICT, vakgebieden doorbreken en veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid voor de leerlingen

Webje provincies

Webje provincies

Informatie over alle provincies

panorama

Panorama

Hier vind je verschillende panorama's van de mooiste plaatsen op de wereld. Beleef hoe het is om midden in de Sahara te staan, of in het Olympisch stadion in Munchen te zitten. Super voor op het digibord!

webkwestie 12 Provincies

Webkwestie 12 provincies

Een Internet Webkwestie over Nederland voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs

Seterra

Seterra

Een topografisch oefenprogramma voor steden, provincies en vlaggen van (bijna) alle landen op aarde. Waterwegen ontbreken helaas.

Leestrainer.nl

Leestrainer.nl cito oefenen

Je kunt jezelf hier voorbereiden op de Citotoets. Aan de linkerkant vind je voorbeeldtoetsen. Aan de rechterkant zie je allerlei vakken. Werk je graag op papier? Kies dan een oefenblaadje om te printen.

Topografie werkbladen

Topografie werkbladen

Om op een gemakkelijke manier topografische werkbladen te maken. Leerkrachten kunnen hier een werkblad afdrukken van een kaart. Je krijgt dan een blinde kaart, een invulblad en een antwoordblad