Eurowijs.nl

MeesterMichael.nl > Leerkracht > ICT > Lessen

ict

Hoemaakjeeenblog.nl

Hoemaakjeeenblog.nl heeft een gratis eBook gemaakt waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een eigen blog kunt maken. Na iedere stap is ook nog eens een video-instructie beschikbaar zodat het extra duidelijk is hoe je iedere stap moet uitvoeren. Het eBook is bedoeld voor zowel leerkrachten als leerlingen (met begeleiding van ouders of een leerkracht) die geïnteresseerd zijn in het internet. Het gratis eBook is te downloaden op: www.hoemaakjeeenblog.nl

ict

CinekidStudio | 2 filmpjes met uitleg | Cinekid lesmateriaal | Nog meer uitleg voor docenten

CinekidStudio is een gratis website waar je zelf (teken) filmpjes kunt maken. Maak eerst je eigen CinekidStudio. Klik in het login-scherm (geel, rechtsboven) op 'maak je eigen cinekidstudio' en meld je gratis aan!

ict

E-mail project ThiemeMeulenhoff

Hoe zet ik een e-mail project op? en Nederlandse scholen die een e-mail project willen

ict

Filmpje maken voor You Tube

Meester Pieterson legt uit hoe je een filmpje voor YouTube maakt.

ict

WebKwestie voor Basis Onderwijs

Er zijn bijna 400 WebKwesties en WebQuests voor het basisonderwijs te vinden

ict

Webquests

Deze webquests zijn voor de groepen 6 ,7 en 8

ict

Webpaden

Werkblad voor kinderen waarmee ze op eigen niveau en interesse veilig informatie kunnen zoeken en verwerken op het wereldwijde web.

ict

Lessen met Google Earth

Lesideeën plaatsen rondom het werken met Google Earth

ict

Google Earth handleiding

Voor zowel Starter, Beginner als Gevorderde. Ga vandaag nog met Google Earth aan de slag !!

ict

Lessen Juf Naomi

Aantal leuke ICT-lessen

ict

Exceltabel netjes printen

Ook gemerkt dat sommige Excel-tabellen net te breed zijn om op één pagina te worden afgedrukt? Heb je er ook zo'n hekel aan dat je de bladen dan handmatig aan elkaar mag puzzelen en vervolgens de helft weg kunt gooien? Met deze tip print je alles netjes op één pagina: selecteer de tab Paginaindeling en klik op het kleine vierkantje rechtsonder in de groep paginainstelling. Kies daarna de tab pagina. In het onderdeel Schaal aanpassen, geef je aan dat Excel netjes één pagina breed moet afdrukken. Door het tweede vak leeg te laten, bepaalt het programma zelf het aantal pagina's in de lengte. Wanneer je dus het tweede vakje ook invult, zal de lengte eveneens verkleind worden.

Sponsors

Eurowijs.nl Plannex Leesplaneet digikeuzebord TNL

speelhuis