MeesterMichael.nl > Leerkracht > Thema > 4 & 5 mei

13 in de oorlog filmpje

13 in de Oorlog neemt je in 13 afleveringen mee terug naar de Tweede Wereldoorlog en vertelt wat er allemaal gebeurde en hoe het is om tijdens de oorlog op te groeien. Kan jij het je voorstellen?

4 en 5 mei

Wilt u in uw klas aandacht besteden aan de Tweede Wereldoorlog, het herdenken van oorlogsslachtoffers en het vieren van de vrijheid? Dan biedt het Nationaal Comité 4 en 5 mei u gratis interessante educatieve projecten en materialen waarmee u in het basisonderwijs aan de slag kunt.

geschiedenis

3D-rondleiding in Het Achterhuis van Anne Frank

Wie deze website bezoekt kan het achterhuis van Anne Frank online bezoeken. Hiermee wil men mensen wereldwijd in staat stellen om de plek te verkennen waar Anne Frank en de andere onderduikers verscholen zaten. Je kunt hier heel wat bijkomende informatie vinden over het huis, de bewoners, de afloop… Naast een 3D-rondleiding is er via deze site nog heel veel materiaal te vinden voor leerkrachten die rond dit thema willen

Oorlogsmuseum

Verschillende lespakketten die gebruikt kunnen worden ter voorbereiding op een klassenbezoek aan de musea of als basis voor werkstukken.

Anne Frank

Heel veel links over Anne Frank

Anne Frank Kaart

Geschiedenistaalkaart met opdrachten over Anne Frank